Autisme, 14 jaar

Dit is onze zoon Roy.

royRoy is 14 jaar en heeft een stoornis in het autistisch spectrum.
Onze eerste kennismaking met de BSR was in november 2008. Naar aanleiding van een informatie boekje over Body Stress Release,werd onze interesse gewekt. In het boekje werd vermeld dat valpartijen veel bodystress konden veroorzaken en aangezien Roy in z’n jonge leven een paar keer flink was gevallen was dit voor ons de reden om voor body stress release te gaan.

In die periode had Roy ook veel moeite met de overgang van groep 7 naar groep 8, met veel veranderingen. Hij leefde veel in de fantasiewereld van computers, filmpjes en strips en was soms moeilijk te bereiken. Het leek of zijn hoofd helemaal vol zat en er geen informatie meer bij kon.

De eerste releases gaven veel veranderingen. Na de eerste release werd Roy veel ontvankelijker. Het leek of er veel meer ruimte in z’n hoofd ontstond waardoor er weer gesprekjes mogelijk waren, zonder gelijk in de fantasie wereld te belanden. Ook kreeg Roy veel meer mee van de omgeving, en reageerde hier ook op.

In de eerste week van de releases heeft Roy flinke koorts gehad en was duidelijk ziek. Volgens Edith was dit een heel goed teken: een zogeheten BSR-griep.
De releases die daarna volgden gaven Roy meer rust en ook zijn houding is veranderd. Hij staat nu veel meer rechtop.
De mensen in de directe omgeving van Roy merkten ook veranderingen op.
Hij maakt beter oogcontact maken en is ontvankelijker voor zijn omgeving.

Inmiddels zit Roy op het voorgezet onderwijs en gaat het goed op school. De informatie die hem aangeboden wordt kan hij goed verwerken en hij is gericht op de omgeving. Hij houdt een mooie rechte houding en vindt veel rust door de releases. Nu gaat Roy nog 1 keer in de 6 weken naar Edith voor een behandeling. Hij ervaart het als prettig en wordt er heel ontspannen van.
Groeten van de moeder van Roy.