Publicaties

Edith Wiersma-Arts | Body Stress Release – ondersteuning van het zelfhelend vermogen

Body-Stress-Release-ondersteuning-van-het-zelfhelend-vermogen-01Body-Stress-Release-ondersteuning-van-het-zelfhelend-vermogen-02

In 2011 verscheen de 5e herziene editie van het boekje van Edith.

In een veranderde lay-out, iets groter van formaat, waardoor er in dit boekje ook foto’s konden worden opgenomen. Het is een mooi geheel geworden.
Prijs € 9,90 | ISBN 9789020202465 | Paperback | 2011

 

 

 

 

 

 

Body Stress Release, ondersteuning van het zelfhelend vermogen

Opmaak Wiersma

In oktober 2005 is het eerste boekje over Body Stress Release uitgekomen.

Het boekje is verkrijgbaar via de boekhandel of bij ons in de praktijk en kost 6,– euro.
Body Stress Release, ondersteuning van het zelfhelend vermogen.
Beschrijving

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek die in Zuid-Afrika is ontwikkeld en die nu door zijn verbluffende resultaten ook in Nederland bekendheid krijgt. ‘Bodystress’ ontstaat doordat het lichaam, door overbelasting, spierspanning vasthoudt. De gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld: nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn, migraine, maag- en darmproblemen, hernia’s, huilbaby’s, whiplashklachten en chronische pijn. Deze klachten kunnen nu effectief worden aangepakt. Body Stress Release is een techniek die het lichaam aanzet de vastgezette spierspanning los te laten. Zo krijgt het zelfhelende vermogen optimaal de kans het lichaam te genezen en zullen klachten verdwijnen.
Body Stress Release zet het lichaam aan de vastgezette spierspanning los te laten”

Auteur: Edith Wiersma-Arts.
Uitgever: Ankh-Hermes,
Ankertjesserie 303 – ISBN 90-202-01824

 

Basisboek Body Stress Release

Basisboek_Body_Stress_Releasebevrijd jezelf van lichaamsspanning

Beschrijving

Laat lichaamsspanning los en activeer je zelfhelend vermogen

Body Stress Release is een gezondheidstechniek waarmee spanning die zich in het lichaam heeft vastgezet, kan worden losgemaakt. Deze techniek wordt toegepast in aanvulling op andere therapieën, bij mensen met gezondheidsproblemen variërend van vage lichamelijke klachten tot medisch vastgestelde ziekten.
Basisboek Body Stress Release geeft antwoord op vragen als:
–Welk effect heeft stress op ons lichaam?
–Wat is Body Stress Release en hoe is het ontstaan?
–Hoe kunnen klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak, zoals hoofdpijn, worden verklaard?
–Zijn er manieren om pijn te verminderen in de lage rug, nek, schouders en knieën?
–Welke ervaringen hebben anderen met Body Stress Release?

Gail Meggersee heeft, samen met haar echtgenoot Ewald, de basis gelegd voor Body Stress Release. Zij wonen in Kaapstad, waar zij sinds 1987 therapeuten uit alle delen van de wereld opleiden in hun techniek.

Gail Meggersee
Basisboek Body Stress Release
€ 16,90

13,5 x 20,5 cm, 240 blz.
Paperback
Vertaald door Ananto Dirksen
Verschijnt oktober 2007
isbn 978 90 6963 784 6
nur 861

altamira-becht Alternatieve gezondheid

 

Gezondheidstechniek als mogelijkheid om uit de wia te blijven

Onderstaand treft u de tekst van een publicatie in Bussiness Twente aan, nr. …..
Body Stress Release in het bedrijfsleven

GEZONDHEIDSTECHNIEK ALS MOGELIJKHEID OM UIT DE WIA TE BLIJVEN

De meest voorkomende oorzaken waardoor mensen in de ziektewet terechtkomen binnen het huidige arbeidsklimaat zijn nek-, schouder- en rugklachten (waaronder hernia’s), rsi, burnout en whiplash – een feit dat elke ondernemer dan wel werkgever zal kunnen beamen” zegt Edith Wiersma-Arts. “En elke werkgever zal zich van tijd tot tijd dan ook hebben afgevraagd of en hoe hij dat repeterende patroon wellicht zou kunnen doorbreken”. Het bovenstaande constateert Edith natuurlijk niet zonder reden. En, zelf afkomstig uit het bedrijfsleven, weet ze waar ze het over heeft. In haar praktijk hebben honderden mensen inmiddels al baat gehad bij Body Stress Release: “ze zijn nu weer gewoon aan het werk”.

Edith Wiersma-Arts studeerde oorspronkelijk orthopedagogiek en bedrijfskunde. Jarenlang was ze vervolgens werkzaam als organisatieadviseur en managementtrainer bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau. Tijdens een gewone alledaagse rit in de vrije natuur viel ze van haar paard en brak haar rug. “Een gebroken rug, een forse scoliose – dat is een zijwaartse verbuiging van de wervelkolom – en een hernia maakten mijn lichamelijke toestand zo slecht, dat een verblijf in een rolstoel voor de rest van mijn leven onvermijdelijk leek”.
Op een gegeven ogenblik kwam ze echter in aanraking met Body Stress Release. Na drie sessies was de pijn van de hernia in haar rug al weg en kon ze haar rolstoel aan de kant zetten. “Mijn omgeving reageerde buitengewoon verbaasd, de mensen wisten niet wat ze zagen toen ik weer gewoon mijn honden liep uit te laten. En eerlijk gezegd wist ik in eerste instantie ook nog niet goed hoe ik een
en ander moest verklaren. Ik wist alleen wat ik voelde, en vooral hóe ik me voelde… Ik wist dat ik vanaf dat moment geen organisatieadviseur en managementtrainer meer wilde zijn, maar dat ik voortaan enkel nog mensen op deze zelfde manier wilde helpen, met behulp van Body Stress Release”.
Sindsdien is zij Body Stress Release practitioner, oftewel beoefenaar – vooral geen therapeut. “Omdat Body Stress Release namelijk geen therapie is, maar een techniek die het lichaam ondersteunt om zichzelf
te genezen”, zoals zij dat in het onlangs door haar geschreven boekje en op de website van haar drukke praktijk in Eibergen www.bsr-edithwa.nl uitgebreid toelicht.
Door heel Nederland wordt deze complementaire gezondheidstechniek door 20 practitioners toegepast, en aan het eind van 2006 zullen dat er zo’n 27 zijn. “Nederland is op dit gebied het hardst groeiende land ter wereld” legt Edith Wiersma-Arts uit, “met een eigen professionele, door Zuid-Afrika ondersteunde, associatie”.

LOSMAKEN VAN VASTGEZETTE SPIERSPANNING
Oorspronkelijk is Body Stress Release namelijk ontwikkeld in Zuid-Afrika, waar Ewald en Gail Meggersee in feite door eigen ondervinding de methode in het leven riepen. In 1980 openden zij de eerste praktijk in Kaapstad. Inmiddels wordt Body Stress Release wereldwijd
al succesvol toegepast in een achttal landen, van IJsland tot Hawaï.
“Body Stress, simpelweg te vertalen als ‘vastgezette spierspanning’, ontstaat bij overbelasting. Het vastzetten van de spieren gebeurt door je autonome zenuwstelsel, daar heb je in eerste instantie zelf geen invloed op – dus niks ‘het zit tussen je oren’. Deze spanning moet wel degelijk daadwerkelijk worden losgemaakt, en dat is dan dus de Release. Dan beginnen de zenuwbanen weer te communiceren, en kan het lichaam stap voor stap genezen. Uiteindelijk is het allemaal terug te voeren naar de oorsprong van waaruit al die zenuwen ontspruiten: de ruggengraat”.
De gevolgen van die Stress in een menselijk Body zijn, naast de in de inleiding genoemde klachten, bijvoorbeeld ook hoofdpijn, migraine, maag- en darmproblemen en chronische pijn, “allemaal bekende veroorzakers van ziekteverzuim – Body Stress Release zet het lichaam aan om de vastgezette spierspanning los te kunnen laten, zodat het zelfhelende vermogen van het lichaam weer optimaal de kans krijgt de kwalen te genezen; daarbij gaat het erom nauwkeurig de juiste plaats en richting van de in de loop der tijd opgeslagen spierspanning te bepalen”.
Waarna Edith Wiersma-Arts besluit met een resoluut samenvattend “maar waar het tenslotte op neer komt: de mensen hebben nu gewoon de keus…”.