Hernia, man van 40

Jeroen-de-Jong-websiteIk liep al geruime tijd met lichte rugklachten en bij tijd en wijle speelde dit op. In januari 2013 werd het steeds erger. Zo erg dat ik moest stoppen met hardlopen en squashen omdat de pijn te hevig werd. Met de nodige rust was het redelijk uit te houden en kon ik in ieder geval de dagelijkse dingen doen. De pijn bleef echter aanhouden en in mei 2013 ben ik met mijn klachten naar de huisarts gegaan. Daar kreeg ik te horen dat rugklachten veel voorkomen en dat er eerst een periode van 8 weken met pijnstilling (diclofenac, 3x 50mg per dag) in acht moest worden genomen alvorens er verder onderzoek gedaan zou worden. En dat in 80% van de gevallen de pijn in die periode verdwenen zou zijn.
8 weken later was de pijn alleen nog maar heviger geworden, waarschijnlijk doordat ik door de pijnstilling gewoon over mijn pijngrens ben heen gegaan en het hierdoor alleen maar erger heb gemaakt. Bij de huisarts kreeg ik toen de verwijzing naar de orthopeed en via hem werd middels een MRI scan vastgesteld dat het om een hernia ging. Dat verklaarde de heftige en aanhoudende pijn.

Het was inmiddels begin september toen dit dan eindelijk werd vastgesteld. Na deze diagnose kreeg ik te horen dat de orthopeed eigenlijk de verkeerde specialist was voor dit soort klachten en ik kreeg een doorverwijzing naar de neuroloog waar ik begin november pas terecht kon. Ondertussen werd de pijn alleen maar erger en kon ik nauwelijks nog normaal lopen of zitten. Alleen als ik stil op bed lag had ik geen uitstralingspijnen.
Via een collega werd ik getipt om eens naar BSR te kijken omdat een bevriende stratenmaker van hem in eenzelfde situatie zat als ik en m.b.v. BSR binnen 4 maanden al van al zijn klachten af was geweest. Nou, nooit geschoten is altijd mis, dus ik afspraken gemaakt.

In het begin was ik vrij sceptisch, maar merkte wel dat ze verstand van zaken hadden. Alles wat in het ziekenhuis door de specialisten gezegd was, werd door de BSR behandelaars bevestigd en veel beter uitgelegd. Tevens kreeg ik door de goede onderbouwing van de medische feiten, het idee dat BSR veel meer uitgaat van oorzaak bestrijding dan van symptoom bestrijding. Toen ik begon met BSR had ik na de eerste behandeling gelijk een enorme verlichting van de pijn. Maar de pijn werd na de volgende behandelingen alleen maar nog erger.

De BSR specialisten hadden al wel aangegeven dat dit zou kunnen gebeuren en dat dit ook bij het herstelproces hoort. In deze periode heb ik mijn tanden vaak op elkaar moeten zetten, wat een rot pijn, soms niet te harden!!!

Ook kwam ik er niet onderuit om 3 weken plat op bed te gaan liggen, want door de enorme uitstralingspijn in mijn rechterbeen was ik niet meer in staat was om te staan of te lopen. Ondanks deze ogenschijnlijke tegenslagen bleven de BSR specialisten volhouden dat dit de manier was om van mijn klachten af te komen. Ze kwamen zelf bij mij thuis om me te behandelen!
Mede door hun goede argumentatie en ongelofelijke vertrouwen dat ik op de goede weg was heb ik dit volgehouden. Van het ziekenhuis uit kreeg ik morfine voorgeschreven om ook weer wat in beweging te komen en minder pijn te voelen. Van de BSR practitioners moest ik vooral rust blijven houden, des te eerder zou de pijn verdwijnen. En zodra de pijn weer dragelijk was, raadde ze me aan weer met de morfine te stoppen.

Nou het werkte! Medio december ging het al wat beter en kon ik weer redelijk lopen en de draad qua gezinsleven en werk weer enigszins oppakken. In deze periode leek het allemaal wat te vertragen en de klachten waren dragelijk, maar bleven aanwezig. Bij BSR bleven ze volhouden dat ik vol moest houden en dat ik weer volledig klachtenvrij zou zijn en dat mijn hernia zou genezen. Het is nu augustus 2014 en ik kan met volle overtuiging melden dat ze volledig gelijk hebben gekregen, want sinds mei 2014 heb ik nergens last meer van. Ik kan weer spelen en voetballen met mijn kinderen, ik kan zelfs weer fietsen en lichte mountainbike routes fietsen 🙂

Mijn vrouw liep al anderhalf jaar met ischias klachten en is door de resultaten die BSR bij mij hadden ook begonnen met de behandelingen en alhoewel de resultaten wat trager tot stand kwamen was zij na 4 maanden ook pijnvrij.

Al met al zijn we enorm dankbaar voor wat BSR voor ons heeft betekend en we kunnen het ook aan iedereen aanbevelen, want wat is het een verademing om pijnvrij en onafhankelijk door het leven te kunnen gaan!
Jeroen de Jong